Gootsteen ontstoppen in Venlo?

Gootsteen ontstoppen is dagelijks werk voor onze monteurs. Merkt u dat het water in uw gootsteen niet meer doorloopt, of loopt het langzaam weg en gaat dit gepaard met een hoop geborrel? Dan heeft u een verstopping of beginnende verstopping in uw leidingwerk zitten. Erg vervelend natuurlijk, op zo’n moment komt je er achter hoe vaak je eigenlijk wel niet je gootsteen gebruikt. Deze verstoppingen worden vaak veroorzaakt door etensresten en olie. Veel mensen wassen nog steeds de vaat met de hand waarna het water door de gootsteen gaat. Deze vetten blijven aan de binnenkant van de leiding plakken. Uw gootsteen afvoer is hier in veel gevallen niet op berekend. Wij adviseren daarom ook altijd om gebruikt vet niet door uw gootsteen te spoelen.

Gootsteen ontstoppen voorkomen?

Gootsteen ontstoppen is te voorkomen door vroegtijdig te symptomen te herkennen. Wanneer u merkt dat het water niet meer wegloopt is er al sprake van een verstopping. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. U kunt zelf een beginnende gootsteen verstopping verhelpen als u tijdig de signalen kunt herkennen. Een beginnende gootsteen verstopping is te herkennen aan de volgende punten:

  • Water in een volle gootsteen loopt slecht of langzaam weg
  • U hoort een borrelend geluid bij het weglopen van het water
  • U ziet luchtbellen omhoog komen wanneer er water weg loopt

Gootsteen ontstoppen zelf doen?

Gootsteen ontstoppen kunt u zelf doen als het een beginnende verstopping betreft. Aangekoekt vet en etensresten kunnen met een ‘plopper’ losgemaakt worden. Wanneer dit niet helpt kan ook een ontstoppingsveer gebruikt worden. Deze is met meer kracht te gebruiken en is vaak effectiever. Als u verwacht dat de gootsteen verstopping niet diep in het leidingwerk zit kunt u ook de sifon/zwanenhals demonteren. Op deze manier kunt u ook makkelijker bij de afvoer. We zien ook met toenemende mate reclame voor chemische ontstoppingsmiddelen. Bij juist gebruik kan dit ook zeker helpen. Dit is echter niet zonder gevaar. Wanneer er echter chemisch ontstoppingsmiddel in de afvoer achter blijft kan dit het leidingwerk en vooral de afsluitende rubbers ernstig beschadigen. In veel gevallen zal dit lekkage veroorzaken. Als dit niet tijdig ontdekt wordt kan dit ook tot vervolgschade leiden. Wilt u geen risico nemen bij het ontstoppen van uw gootsteen? Bel dan met Storm Service om uw afvoer professioneel te laten ontstoppen. In Venlo en omgeving zijn wij u graag van dienst.