Relinen Venlo

Een nieuwe manier van rioolrenovatie is het relinen. Kort gezegd is relinen het huidige rioolstelsel van een nieuwe laag polyester voorzien. Hierdoor is het niet meer nodig om het riool op te graven en geheel te vervangen. Dit scheelt een hoop graafwerk als het een riool buitenshuis betreft. En het scheelt helemaal veel werk als de riolering bijvoorbeeld in of onder de vloer is verwerkt. U hoeft dus niet meer herstelwerk aan de vloer te verrichten als de renovatie gedaan is. Bovendien is gaat het stukken sneller dan een reguliere rioolrenovatie. Hierdoor is het financieel gezien ook een stuk aantrekkelijker. Om de kans op een rioolrenovatie te verkleinen is het aan te raden om periodiek een rioolreiniging uit te laten voeren.

Wanneer overgaan op relinen?

Allereerst zult u zelf in de meeste gevallen een (terugkerend) probleem aan uw riool hebben ontdekt. Dit kan een verstopping zijn of bijvoorbeeld een rioollekkage. Door middel van een een camera inspectie kunnen we het probleem met het riool in kaart brengen. Op basis hiervan bepalen wij met ruim 30 jaar aan ervaring welke oplossing het meest geschikt is. Vanzelfsprekend overleggen we dit met u.

Hoe gaat relinen in zijn werk?

Als het riool beoordeeld is en geschikt bevonden voor relining beginnen we met het aanbrengen van een kous in de huidige leiding. Met water- of luchtdruk zorgen we ervoor dat de kous goed tegen de afvoerbuis komt te liggen. Om er voor te zorgen dat de kous goed aan de buis hecht brengen we een hars aan. Met behulp van een camera inspectie kijken we of de kous goed is aangebracht. Uiteraard zorgen wij dat het riool weer netjes afgesloten wordt.

Voordelen van relining

  • Minimaal hak- en breekwerk nodig
  • Relinen kosten minder tijd dat een de standaard rioolrenovatie
  • Duurzame oplossing doordat de bestaande riolering kan blijven liggen
  • Doordat we veelal via één opening kunnen werken blijft de overlast van stank tot een minimum beperkt
  • Na relinen gaat uw riool gerust weer 10-tallen jaren mee

Relining Venlo contact

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden tot relinen? Of bent u al overtuigd van de voordelen die dit met zich meebrengt? Bel dan met J.G. Riooltechniek op 085 - 106 14 57 of vul ons contactformulier in. In Venlo en omgeving kunt u vertrouwen op onze kwaliteit en vakmanschap. Met ruim 30 jaar ervaring heeft het riool geen geheimen meer voor ons. Daarom zijn wij ook trots op de samenwerking met onder andere de Gemeente Venlo en Peel & Maas en het vertrouwen dat in ons gesteld wordt.